Zločin

Avstrijko v kleti našli v mlaki krvi, ni ji bilo pomoči

R.T.
25. 1. 2023, 08.07
Posodobljeno: 25. 1. 2023, 08.32
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem se je včeraj popoldne zgodil zločin. Za vbodnimi ranami je umrla 34-letna ženska.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Stanovalci enega od stanovanjskih blokov v kraju Mürzzuschlag severno od Gradca so včeraj ob približno 4.30 na kraj poklicali policiste in reševalce. Slednji so v kleti bloka našli hudo poškodovano in okrvavljeno 34-letno avstrijsko državljanko, ki je le nekaj minut pozneje na kraju umrla. Usodnih je bilo več vbodnih ran, oživljanje pa je bilo neuspešno.

Po navedbah tiskovnega predstavnika avstrijske policije Fritza Grundniga je tragedija sledila srditemu sporu med 34-letnico in njenim 33-letnim partnerjem, prav tako avstrijskim državljanom, s katerim sta skupaj živela v stanovanju. Policisti so 33-letnega moškega že aretirali in trenutno velja za glavnega osumljenca, a je morda v zgodbo vpletena še ena sumljiva oseba, in sicer 44-letni afganistanski državljan, ki prebiva v istem stanovanjskem bloku. Policisti so namreč aretirali tudi slednjega. »Najprej moramo ugotoviti, v kakšnem razmerju je bil z obema partnerjema in ali je bil na kakršen koli način vpleten v dogodek,« je pojasnil Grundnig.

Kriminalistična preiskava je v polnem zagonu. Časnik Kleinezeitung medtem poroča, da je v stanovanju partnerjev morda živela tudi afganistanska družina, a te informacije še niso potrjene.