Ujeli lopova

V Luciji se je z nečednimi nameni naslanjal na vrata pekarne

S.R.
24. 1. 2023, 10.49
Posodobljeno: 24. 1. 2023, 12.15
Deli članek:

Policisti so na varno strpali lopova, ki je v zadnjih mesecih na Obali zagrešil več vlomov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Piranski policisti so namreč v zadnjih nekaj mesecih obravnavali več vlomov v poslovne objekte na območju Portoroža in Lucije. Na udaru so bili predvsem gostinski lokali, trafike, pekarne in razne pisarne, pri čemer je imel storilec oči predvsem za denar in cigarete.

Pred dnevi, natančneje 17. januarja, so policisti v jutranjih urah obravnavali vloma v trafiki v Portorožu. V preiskavi so identificirali tudi storilca, in sicer 46-letnika iz Lucije, njihovega starega znanca, ki ima za pasom že več tovrstnih kaznivih dejanj. Naslednji dan so ga nato malo pred 3. uro zjutraj zalotili v Luciji, kjer se je »s telesom naslanjal na vrata pekarne z namenom, da bi vlomil.« Policista sta mu to preprečila in ga pridržala zaradi utemeljenega suma, da je izvršil večje število vlomov.

Osumljenca so 19. januarja privedli pred koprsko preiskovalno sodnico, ki je zanj odredila sodno pridržanje. Piranski policisti so sicer lani in januarja letos zoper 46-letnika na koprsko okrožno tožilstvo podali že skupno 26 kazenskih ovadb zaradi vlomov v različne poslovne objekte ter dve kazenski ovadbi za vloma v stanovanjski hiši. Preiskava se nadaljuje, policisti pa sumijo, da je izvršil še več vlomov.