Zbežala v pogubo

Julio, mamo dveh otrok, z dvocevko ustrelil lovec in avtomehanik Franz

R.T.
24. 1. 2023, 09.05
Posodobljeno: 24. 1. 2023, 09.16
Deli članek:

Znanih je več informacij o zločinu, ki se je prejšnji teden odvil v manjšem kraju Genthin v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt.

Facebook
Julia je iz Ukrajine z otrokoma prebegnila v Nemčijo, kjer pa jo je pričakala smrt.

Kot je bilo že znano, je v noči na petek v eni tamkajšnjih montažnih hiš za strelnimi ranami umrla 39-letna ukrajinska državljanka Julia F. Izkazalo se je, da je Julija želela le prekiniti prepir dveh pijanih moških, to pa je plačala s svojim življenjem.

39-letna Julija je s svojima otrokoma, starima 10 in 24 let, iz Ukrajine v Nemčijo pobegnila še pred vojno, a tukaj ni našla utehe. Ustrelil jo je 50-letni Franz R., avtomehanik in njen znanec, ki ji je družbo delal že v sprejemnem centru za begunce v bližnjem Ferchlandu, kamor je prispela iz Ukrajine. Policija je Franza aretirala že v petek, pri čemer je zasegla tudi morilsko orožje, njegovo dvocevko, za katero poseduje vsa dovoljenja, saj gre za lovca.

Po poročanju nemškega tabloida Bild, ki se opira na navedbe enega od sosedov, je v noči na petek v zadevni montažni hiši popivala druščina, med katero se je znašla tudi Julia. Prišlo naj bi do prepira med enim od gostov in gostiteljem, pri čemer jedro spora še ni znano. Je pa znano, da je Julia poskušala v sporu posredovati, nato sta odjeknila dva strela iz dvocevke, Julia pa je obležala v mlaki krvi.