Zločin na Oražmovi ulici

FOTO: Mafijski umor v Ljubljani?

S.R., J.P.
20. 1. 2023, 15.39
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 21.09
Deli članek:

Zločin na Oražmovi ulici v Ljubljani je kot vse kaže povezan z mafijskimi posli. Za strelnimi ranami naj bi umrl 34-letni Ljubljančan, ki je policiji dobro poznan.

Bralec
Policisti so zavarovali kraj dogodka.

Ljubljanski policisti so ob približno 15. uri prejeli obvestilo o dogodku na območju Upravne enote Ljubljana na Tobačni ulici. Na Oražmovi ulici, kjer se je zgodil zločin, je bilo nenadoma prisotnih večje število policijskih vozil.

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec je nato sporočila, da so policisti na kraju odkrili hudo poškodovanega moškega, ki je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb umrl na kraju dogodka. Potrdila je tudi, da je bil moški ustreljen. Kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca.

Policisti več informacij trenutno ne morejo posredovati, saj poteka intenzivna kriminalistična preiskava. So pa na tiskovni konferenci povedali, da naj bi streljal 170 centimetrov visoki moški, oblečen v temna oblačila z zamaskiranim obrazom ter črno kapo. Osumljenec je peš pobegnil v smeri Rožne doline.

Golec je zato vse, ki imajo informacije o opisanem moškem, da policijo o tem obvestijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Po neuradnih informacijah POP TV ne gre za naključno tarčo, saj je bil 34-letni Ljubljančan že tarča streljanja aprila 2020. "Takrat je bil v napadu ranjen. Bil je oborožen, streljal je nazaj. Na kraju so policisti tedaj našli večjo količino gotovine," so poročali. Je pa po njihovih navedbah stari znanec policije, saj je bil leta 2013 tudi na sodišču zaradi napada z orožjem, a je tožilstvo naposled odstopilo od pregona.

Po neuradnih podatkih spletnega Večera naj bila žrtev v sporu s slovensko celico Kavaškega klana.