Opozorilni strel

V Beogradu ustreljen "Kemija"; sin leta 1992 likvidiranega "Amonijaka"

J.V.
18. 1. 2023, 15.30
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 17.29
Deli članek:

V nočnem streljanju v Zemunu dva ranjena.

Facebook
Nemanja Bojović - Kemija, vodja "novega Zemunskega klana".

Srbski mediji poročajo, da je bil sinoči okoli 22. ure v Beogradu ustreljen 38-letni vodja "novega Zemunskega klana" in navijačev Partizana, skupine Prepovedani, Nemanja Bojović - Kemija, sin leta 1992 likvidiranega Gorana Bojovića - Amonijaka. V streljanju je bil ranjen tudi njegov prijatelj, 24-letni Nikola Knežević.

"Znano je, da so mamilarski posli v Beogradu v domeni navijaških skupin. Verjetno je do streljanja prišlo zaradi narkotikov in prevlade na tribunah, v opozorilo pa sta, kot je med kriminalci v navadi, dobila metek v nogo," je za Telegraf povedal vir blizu preiskave. Incident se je pripetil v predelu Zemun, pred hišo Bojovičeve mame.

Bojović, zaslišan v bolnišnici, je povedal, da sta bila s Kneževičem zmenjena, da mami pomagata pripraviti prostor oz. premakniti pohištvo za praznik sv. Janeza Krstnika, Jovanjdan, ki ga po pravoslavnem koledarju v Srbiji obhajajo 20. januarja.

Kdo je Goran Bojović alias Kemija?

Kot piše Telegraf, je bil Kemija reden gost beograjskih nočnih klubov, kamor je zahajal v družbi lepih deklet in nekaterih že pokojnih veljakov kriminalnega podzemlja kot sta Kičo Marković ali Velibor Dunjić.

Po racijah leta 2008, v katerih so kriminalisti zasegli skoraj 2 kilograma amfetamina, je bil zaradi preprodaje mamil, poskusa umora, ropa in izsiljevanja obsojen na šest let zapora.

Julija predlani je "zaslovel" po skandiranju proti predsedniku Aleksandru Vučiću na nogometni tekmi med Proleterjem in Partizanom v Novem Sadu.

Facebook
Goran Bojović - Amonijak je bil eden vidnejših članov Zemunskega klana.

Njegov oče Goran Bojović - Amonijak je bil v osemdesetih in začetku devetdesetih eden vidnejših članov Zemunskega klana. Leta 1992 je bil umojren med vožnjo z avtomobilom, ko je nanj padla "kiša metaka".