grozljiv incident

Osnovnošolec v Šmarju pri Kopru s kladivom napadel drugega učenca

M. T. V.
6. 1. 2023, 13.31
Posodobljeno: 6. 1. 2023, 19.08
Deli članek:

Včeraj je na šolskem stranišču na eni od osnovnih šol na Obali eden po učencev s kladivom poškodoval drugega učenca.

Google maps
Incident se je zgodil v osnovni šoli Šmarje pri Kopru.

Po poročanju portala Regional Obala naj bi včeraj prišlo do fizičnega obračuna med učenci. Po neuradnih informacijah naj bi eden od učencev, ki je že nekaj dni prej več sovrstnikom poslal sporočilo, da jih bo »pobil«, v šolo prišel oborožen s kladivom. V stranišču je nato z njim napadel enega od učencev in ga, kot je potrdila policija, lažje poškodoval, neuradno po glavi, piše portal. Menda je imel napadalec cel spisek, koga vse od učencev in celo učiteljev se bo lotil. Na srečo do več napadov ni prišlo, saj so hitro posredovali delavci šole, nato pa se je vključila še policija.

Ravnatelj omenjene osnovne šole Simon Dražič je staršem otrok poslal dopis, v katerem je pojasnil, da se je na šoli zgodil hujši incident, v katerem je bil poškodovan en otrok. »Takoj po zaščiti poškodovanega otroka, so bili o dogodku nemudoma obveščeni reševalci, policija, starši vpletenih otrok in Center za socialno delo. V reševanje situacije so bili ves dopoldan vključeni strokovni delavci šole, policisti, socialna delavka Centra za socialno delo, reševalna služba in zdravniki. Vsi udeleženi so se odzvali hitro in temeljito pristopili k reševanju.« Dodal je še, da je poškodovani otrok že v domači oskrbi, napadalec pa je bil umaknjen tako iz šole kot iz domačega okolja. V sodelovanju s policistko so na šoli tudi že izvedli razgovore z učenci od 6. do 9. razreda in jim pojasnili dogajanje, da bi jih pomirili. "Pogovore z njimi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh in jim nudili vso potrebno pomoč. Otroke smo seveda pozvali, da se o vsem tem pogovorijo tudi s starši. Istočasno se z zunanjimi institucijami že dogovarjamo za psihološko podporo otrokom in za pomoč policije, prav tako v obliki razgovorov. Naša prva skrb je varnost otrok in zagotavljamo, da bomo strokovni delavci šole, tudi s pomočjo zunanjih strokovnjakov, naredili vse, da se bodo otroci na naši šoli ponovno počutili varne."

Tako policija kot ravnatelj več informacij zaenkrat še ne dajeta, saj gre za »občutljive podatke, ker so vpleteni mladoletni otroci«. Ravnatelj Dražič medtem za Primorske Novice informacij, da naj bi imel mladi napadalec izdelan tudi seznam z imeni učencev in učiteljev, ki naj bi jih "vse pobil", ni potrdil. "Veliko je govoric, a jaz tega nisem videl," je povedal.