Umor Timoteja

"Hudič mi ni dal miru, ko sem prišla do njegovih vhodnih vrat, sem na njih zagledala kri"

J.V.
3. 1. 2023, 20.45
Posodobljeno: 3. 1. 2023, 21.08
Deli članek:

Podrobnosti surovega umora v Kikindi. Timotej ni prišel k sosedom na kavo, na njegovih vratih kri. Panika. Groza. Zločin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dvainšestdesetletnega Timoteja Z. iz Kikinde v Srbiji je danes zgodaj zjutraj v domači hiši umoril Z. M. iz Ruskega Sela, ki se je nato obesil na podstrešju iste hiše. Ogled kraja umora in samomora so opravili pripadniki lokalne policije in višjega državnega tožilstva v Zrenjaninu. Preiskava je trajala do poznega popoldneva, ko so trupla odnesli iz hiše, poroča Telegraf.

Do zdaj neviden zločin v Kikindi se je zgodil v naselju Železnički novi red, v hiši, kjer je Timotej živel sam. Trupli so našli nekaj ur kasneje. Tožilstvo je odredilo obdukcijo, ki jo bodo opravili v centru za sodno medicino v Novem Sadu. Tim ni prišel na jutranjo kavo k sosedom, s katerimi se je družil, na telefonske klice ni odgovarjal. Potem je soseda V. K. na njegovih vhodnih vratih uzrla kri.

"Bili smo prijatelji, skupaj pili kavo. Ker ga zjutraj ni bilo, ga je mož poklical po telefonu, a se ni oglasil. Pošiljala sem mu tudi SMS sporočila, a ni odgovarjal. Hudič mi ni dal miru, ko sem prišla do njegovih vhodnih vrat, sem na njih zagledala kri. Poklicali smo sosedo, ki je zaposlena na policiji, saj se od strahu nismo spomnili interventne številke. Ona je nato poklicala policijo. Hitro so prišli na kraj. V hiši so najprej našli mrtvega Tima, na podstrešju pa še enega moškega," je za Novosti je povedala V.K.

Timoteja naj bi iz ljubosumja umoril mož neke E. M., s katero naj bi bil 62-letnik v tajni zvezi, z druženj naj bi jo vozil v službo v pekarno v Ruskem selu, kjer je bila zaposlena.  "Morilec ga je pričakal pred hišo. Kot kaže, ga je najprej udaril s kladivom in truplo odvlekel v notranjost hiše, kjer ga je zabodel še z nožem. Nato je morilec odšel na podstrešje in se tam obesil," pa pravi neki drugi neimenovani sosed.