Pilota še iščejo

Na Hrvaškem strmoglavil MIG-21

S.R.
6. 12. 2022, 15.30
Posodobljeno: 6. 12. 2022, 16.38
Deli članek:

V bližini Slatine je malo pred 14. uro strmoglavil vojaški lovec MIG-21.

Profimedia
Hrvaški vojaški lovec MiG-21.

Hrvaško bojno letalo MIG-21 je strmoglavilo na na nenaseljenem gozdnatem območju v virovitiško-podravski županiji. Po poročanju hrvaških medijev se je nesreča zgodila med načrtovanim urjenjem, iz letala pa naj bi se uspešno izstrelila oba pilota, pri čemer so enega našli takoj, drugega pa okoli 16. ure. Letalo je sicer strmoglavilo v bližini mesta Slatina.

Nesrečo so že potrdili na hrvaškem ministrstvu za obrambo, kjer so pojasnili, da bodo več podrobnosti sporočili pozneje. Na kraj se je že odpravil tudi minister za obrambo Mario Banožić. Po neuradnih informacijah Jutarnjega list je vzrok za nesrečo odpoved motorja.

Član hrvaškega parlamentarnega odbora za obrambo Željko Sačić iz vrst Hrvaških suverenistov je padec letala komentiral z besedami, da bi moral obrambni minister odstopiti. Pri tem je spomnil, da je v podobni situaciji odstopil nekdanji minister Damir Krstičević. Ta je odstopil s položaja 7. maja 2020, na dan nesreče šolskega vojaškega letala nedaleč od Zadra, v kateri sta umrla dva vojaška pilota.