Obtožnica

Dražen je zaradi koronskih ukrepov načrtoval likvidacije politikov

R.T.
21. 11. 2022, 19.29
Posodobljeno: 21. 11. 2022, 19.31
Deli članek:

53-letni Hrvat Dražen Kostan je imel doma polno orožja, puško z dušilcem, dve pištoli in naboje ter ročne bombe in nože.

PU šibensko-kninska
Zaseženo orožje, ki ga je Dražen hranil doma. Z "zbiranjem" je začel že pred koronsko dobo.

Ukrepi politike za omejitev javnega življenja v času epidemije koronavirusa so tako razbesneli 53-letnika, da si je začel kopičiti orožje. Tožilstvo navaja, da je na območju Šibenika in Vodic z zbiranjem orožja začel že januarja 2020. Marca letos so ga prijeli zaradi tatvin orožja in v njegovi hiši našli malo orožarno.

Šele potem so ugotovili, da je načrtoval umore hrvaških politikov. Na spletu je brskal za fotografijami politikov in državnih uradnikov ter njihovih družinskih članov. Na piki je imel tudi zdravstveno osebje, znanstvenike, sodnike, tuje veleposlanike, novinarje in cerkvene dostojanstvenike. Zbiral je naslove njihovi prebivališč in načrtoval, kako priti do njih.

Kriminalisti so ocenili, da lahko predstavlja resno grožnjo, da bi lahko izvršil celo napade, zato so ga prijeli, tožilstvo pa je zdaj vložilo obtožnico zaradi priprav na teroristično dejanje, zaradi česar mu grozi od tri do 15 let zaporne kazni.