Srbija

Direktorja klinike za zdravljenje odvisnosti na letališču dobili z drogo

M.K:
15. 11. 2022, 14.40
Posodobljeno: 15. 11. 2022, 15.00
Deli članek:

Varnostni organi so na beograjskem letališču opravili osebni pregled nekdanjega rokometaša in direktorja klinike za zdravljenje odvisnosti Miloša Medenico in pri njem našli vrečko s heroinom.

wikipedia
Letališče Nikole Tesle.

Nekdanji rokometaš srbskega kluba Crvena zvezda Miloš Medenica je v ponedeljek stal v vrsti za potrditev letalske karte na beograjskem letališču Nikole Tesle, ko je s svojim nervoznim obnašanjem vzbudil pozornost policistov. 

Pristopili so do njega in zahtevali potni list, to pa je Medenico tako razburilo, da je začel kričati in policiste spraševati, zakaj mora pokazati osebni dokument. Ko so ga prosili, da gre z njimi v prostore za preiskavo, je v paniki poskušal opraviti telefonski klic. Policisti so mu ga poskušali odvzeti, ko jih je začel odrivati, zato so morali proti nekdanjemu športniku uporabiti silo, poroča srbski Kurir. Ob osebnem pregledu so policisti hitro ugotovili vzrok za njegovo obnašanje, saj je imel pri sebi vrečko z osmimi grami heroina.

Šlo bi za običajno zgodbo o tihotapljenju droge na letališču, če ne bi Medenica pred nekaj meseci postal direktor zasebne klinike za zdravljenje odvisnosti. "Kraj, kjer se novo življenje ponovno začne. Če mislite, da ni upanja, se motite," se glasi slogan njegove klinike, ki se na spletu oglašuje za moderno bolnišnico, ki vse oblike odvisnosti pozdravi v sedmih do 14 dneh.

Dobili so ga na dopingu

Medenica je bil širši srbski javnosti poznan že od leta 2014, ko je bil po tekmi Superlige pozitiven na doping, med drugim so v njegovem telesu našli THC.  Srbska antidoping agencija mu je takrat izrekla začasni suspenz.