VELIK POŽAR

FOTO: V Šentvidu zgorel skladiščni objekt

M. T. V.
27. 10. 2022, 19.30
Posodobljeno: 27. 10. 2022, 21.07
Deli članek:

Zagorel je večji skladiščni objekt na Plemljevi ulici, a so ga gasilci že uspeli pogasiti. Gre za isto ulico, kjer je hudo gorelo že pred približno letom dni in je dim ogrožal prebivalce. Tokrat na srečo ni bilo tako hudo.

Bralka
Požar v Vižmarju

Naša bralka nam je poslal fotografije požara v Vižmarjih s pripisom: "V Vižmarjih spet gori." Nekaj čez šesto popoldne naj bi zagorel večji objekt na Plemljevi ulici v Šentvidu pri Ljubljani. Iz PU Ljubljana so potrdili, da gre za hujši požar, da gori skladiščni objekt, v katerem naj ne bi bilo oseb, intervencija še poteka, podatkov o morebitni škodi ali poškodovanih pa še ni. Policisti so kraj zavarovali in zbirajo obvestila. "Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji (predvidoma jutri), bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara," so sporočili.

Je morda spet zagorelo v istih halah, ki so pogorele že pred približno letom dni? Spomnimo: takrat se je požar s palet, naloženih ob objektu, razširil v notranjost objekta, v katerem je imelo skladišča več podjetij, tudi trgovsko podjetje z gumami. Dim je bil tako gost, da so okoliške prebivalce pozvali, naj ostanejo v zaprtih stanovanjih, aktiviran je bil tudi državni ekološki laboratorij. Uničen je bil skoraj celoten objekt.

Na PU Ljubljana pravijo, da ne gre za isti objekt, a gori zelo blizu. "V navedenem primeru ne gre za isti objekt, ki je bil poškodovan v lanskem požaru (ostanki objekta so bili odstranjeni). Se pa objekt nahaja v neposredni bližini."

Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana nam je pojasnil: "Okoli pol sedmih smo dobili poziv, da gori v skladiščnih prostorih v Vižmarjah, na teren smo se odpravili s polno ekipo in aktivirali sedem prostovoljnih gasilskih enot. Ko smo prišli na kraj, smo ugotovili, da je požar že v polnem razmahu, videti je bil črn steber dima, goreli so različni skladiščeni materiali. V intervenciji je sodelovalo 91 gasilcev s pomočjo 24 vozil. Prioritetno smo, poleg gašenja, seveda, izvedli preseko, da se požar ni širil na sosednje objekte. V dobri uri  smo uspeli požar pogasiti, zdaj se izvajajo le še pregledi. Zgorelo je okoli 300 kvadratnih metrov površine." Zakaj je do požara prišlo, zaenkrat še ne vedo.