Poseben prostor v peklu

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla pogrešane družine, umorjena tudi dojenčica

S.R.
6. 10. 2022, 16.36
Posodobljeno: 6. 10. 2022, 16.43
Deli članek:

Iskalna akcija za pogrešano družino se je končala s tragičnim razpletom. Policija v Kaliforniji je vse štiri družinske člane, vključno z 8-mesečno deklico, našla mrtve.

Merced County Sheriff's Office
Umorjeni Jasleen Kaur, Jasdeep Singh in 8-mesečna Aroohi Dheri.

Trupla 27-letne Jasleen Kaur, 36-letnega Jasdeepa Singha, njune 8-mesečne hčerke Aroohi Dheri in njenega strica, 39-letnega Amandeepa Singha, so našli v nekem sadovnjaku v pretežno podeželjskem kalifornijskem okrožju Merced. Nanje je med delom naletel delavec na tamkajšnji kmetiji. Policija je osumljenca za grozovit štirikratni umor že aretirala, a motiv za dejanje še ni znan.

Družina je bila pogrešana od ponedeljka, ko so vsi štirje člani izginili iz prostorov svojega prevoznega podjetja v mestu Merced, sedeža istoimenskega okrožja. Policija, ki je še istega dne začela iskalno akcijo, je nato včeraj objavila posnetke nadzornih kamer, s katerih je bilo razvidno, da je tistega jutra z bratoma Singh pred podjetjem govoril nek takrat še neznan moški, ki je bil domnevno oborožen s pištolo. Drug posnetek je razkril, da je moški brata nato naložil na poltovornjak, pri čemer sta imela oba zavezane roke. S kraja se je odpeljal, a se je že čez nekaj minut vrnil ter iz poslopja s pištolo v roki pripeljal še Kaurjevo in njeno hčerko, nato se je znova odpeljal.

Razkrinkala ga je družina

Policija je že naslednjega dne aretirala 48-letnega Jesusa Manuela Salgada, potem ko so jih kontaktirali njegovi svojci in jim razkrili, da je priznal vpletenost v ugrabitev. Po navedbah lokalnega šerifa Verna Warnkeja je osumljenec, preden so mu nadeli lisice, poskušal storiti samomor. Hkrati so mu morali dati pomirjevala, saj je bil »vsakič, ko je bil pri zavesti, nasilen.« Policija je ugotovila še, da je bila v torek zjutraj na enem od bankomatov uporabljena bančna kartica enega od umorjenih družinskih članov, a so posnetki razkrili, da je ni uporabil Salgado.

»Umorjena je bila celotna družina, pa še vedno ne vemo, zakaj,« je včeraj zvečer dejal Warnke, ki več podrobnosti o njihovi smrti ni razkrival. Potrdil je sicer, da so bili umorjeni še preden je policija prejela prijavo, da so pogrešani. »Vse okoliščine tega primera, ko jih bomo lahko razkrili, bodo sprožile veliko besa. V peklu obstaja posebno mesto za tega človeka,« je še dejal in dodal, da verjame, da bodo odkrili še več podrobnosti, vključno s tem, da v grozodejstvo ni bil vpleten samo Salgado. Po navedbah šerifa je sicer videti, da se motiv za umor skriva v koristoljubju.

Salgado je že star znanec policije. Leta 2005 je bil denimo obsojen zaradi oboroženega ropa, a je leta 2015 dočakal pogojni izpust. Preiskovalcem morebitne povezave med družino in morilcem še ni uspelo odkriti.