med policijskim postopkom

Nedostojno vedenje, znake alkoholiziranosti kazal tudi mladoletni sin

R.T.
3. 10. 2022, 13.20
Posodobljeno: 3. 10. 2022, 13.22
Deli članek:

Policisti so zoper trojico uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Črnomaljski policisti so bili v petek obveščeni, da naj bi na območju Kota v Semiču voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se poškodoval. Na kraju so ugotovili, da je 33-letnik vozil po lokalni cesti, ko je pri vožnji po klancu navzdol v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je v litru izdihanega zraka imel 1,10 miligrama alkohola.

33-letni kršitelj, njegova 38-letna partnerka in mladoletni sin so se med policijskim postopkom nedostojno vedli. S kričanjem, žalitvami in grožnjami so ovirali postopek, vsi so kazali očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so zoper trojico uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Stari znanci policije

Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preverjajo; zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policiste in poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali.