Pošastno

Ano Mario pretepel do nerazpoznavnosti, umrla je zaradi zadušitve

R.T.
27. 9. 2022, 18.18
Posodobljeno: 27. 9. 2022, 18.24
Deli članek:

Morilec 23-letne Ane Marie je včeraj dejanje priznal in navedel, da je do spora s prostitutko prišlo med pogajanjem o ceni.

Profimedia
Ternberg je kraj z dobrimi 3000 prebivalci v avstrijski zvezni deželi Zgornja Avstrija.

Grozodejstvo, ki se je v soboto odvilo v Ternbergu v Zgornji Avstriji, dobiva epilog. Znani so tudi rezultati obdukcije 23-letne romunske prostitutke z območja Linza, ki jo je do nerazpoznavnosti pretepel 34-letni Alexander H. Slednji si je usodnega dne zaželel družbe prijateljice noči. Prek spleta je naročil usluge Ane Marie, ki se je skupaj s svojim voznikom odpravila do njegovega stanovanja, kjer jo je 34-letnik nato brutalno pretepel. »Ko smo ga aretirali, ni imel pri sebi nobenega denarja,« je po poročanju časnika Kronenzeitung dejal državni tožilec Andreas Pechatscheck.

Po navedbah tožilca je Alexander Ano Mario z golimi rokami pretepel tako brutalno, da so jo morali starši identificirati na podlagi njenih tetovaž. Vse skupaj se je odvilo, še preden je prišlo do spolnega odnosa. »Glede na rezultate obdukcije je žrtev umrla zaradi zadušitve s krvjo in izbljuvki,« je še pojasnil tožilec. Ana Maria je umrla na kavču svoje stranke, pri čemer natančen čas njene smrti ni znan, a se je to zgodilo med sobotnim večerom in nedeljskim jutrom. Zaenkrat še ni jasno, zakaj je voznik, ki je 23-letnico pripeljal do stanovanja, s kraja odpeljal brez nje. Njeno truplo so po posredovanju nekega dunajskega odvetnika v stanovanju našli šele v nedeljo popoldne. Takrat so na kraju aretirali tudi Alexandra, ki je imel ob aretaciji v krvi 0,8 promila alkohola. 34-letnik sicer doslej še ni prišel v navzkriž z zakonom.