Femicid

FOTO: "Mračnjaško odkritje" 10 dni po izginotju mlade odvetnice na policijski akademiji

J.V.
22. 9. 2022, 08.08
Posodobljeno: 22. 9. 2022, 08.18
Deli članek:

V Ekvadorju odkrili truplo 34-letne odvetnice, ki je izginila 11. septembra med obiskom partnerja na policijski akademiji v prestolnici Quito.

Twitter
Umorjena Marie Belen Bernal z osumljenim soprogom Germanom Caceresem, ki je na begu.

Glavni osumljenec za umor Marie Belen Bernal je njen partner German Caceres, sicer profesor na akademiji, in je na begu, poroča BBC. Nasilna smrt 34-letne odvetnice je po državi, ki jo pretresajo femicidi, sprožila val protestov. Samo letos so v Ekvadorju zabeležili več kot 200 umorov žensk.

Truplo 34-letnice so sicer našli v nekem gozdu kakšnih 5 kilometrov od policijske akademije. "Mračnjaško odkritje" je komentiral tudi ekvadorski predsednik Guillermo Lasso, ki je med drugim obljubil da umor mlade odvetnice ne bo ostal nekaznovan.

Vodja policijske akademije v Quitu je že izgubil službo, policija pa za prijetje osumljenca ponuja denarno nagrado v višini 20 tisoč evrov. Kot še poudarja BBC, je femicid v Ekvadorju v zadnjem obdobju v porastu, Belen Bernal pa je že 207. primer letos. Zaskrbljujoči so tudi podatki ZN, ki kažejo, da je 65 od vsakih 100 ekvadorskih žensk v življenju doživelo neko obliko nasilja na podlagi spola.