Prehitel trgače

S trt pobral 800 kilogramov grozdja in izginil v noč

Sijan Pretnar
21. 9. 2022, 18.46
Posodobljeno: 3. 10. 2023, 13.33
Deli članek:

Primorski policisti poizvedujejo za nepridipravi, ki so minuli konec tedna kradli iz avtomobilov, garaž, vikendov, prodajaln pa tudi z gradbišč in vinogradov.

Nataša Juhnov
Andrejci, trgatev, grozdje , vinogradi, Goričko

Vinogradnike v Ponikvah je v nedeljo v vinogradu pričakalo pravo opustošenje. Neznanec je prehitel trgače in pobral vso letino grozdja. V neznano je odpeljal 800 kilogramov grozdja. Lastnike je oškodoval za 2000 evrov. V ponedeljek so policistom prijavili, da so nepridipravi na gradbišču na Škofijah vlomili v gradbeni zabojnik ter iz njega ukradli vibracijsko žabo in vibracijsko iglo. Podjetju so povzročili za 6000 evrov škode. V ponedeljek zjutraj pa so v eni od koprskih prodajaln ugotovili, da je nekdo ukradel 20 zavitkov kovinske mreže, vrednih 2000 evrov.

Kradli tudi kolesa in katalizatorje

Minuli konec tedna so bili v Istri in na Krasu aktivni tudi tatovi katalizatorjev. V soboto in nedeljo so katalizatorja ukradli s parkiranih vozil v Izoli in Sežani. Koprski policisti ugotavljajo, kdo je v Kopru ukradel zaklenjeno kolo znamke KTM, vredno 300 evrov.

Na Goriškem pa je v zadnjih dneh izginilo več električnih koles. V nedeljo so novogoriški policisti dobili prijavo, da je neznanec iz odprte garaže pri hiši v Solkanu ukradel električno kolo Mondraker in polnilec zanj. Kasneje so kolo našli v Novi Gorici in ga bodo vrnili lastniku. Zvečer pa so dobili prijavo, da je nekdo iz garaže pri drugi hiši v Solkanu ukradel leto dni staro električno kolo, vredno 4300 evrov. Iz garaže v Novi Gorici je tat odpeljal skuter Piaggio Liberty, vreden 600 evrov.

V Erzelju je nepridiprav v nedeljo vlomil v avto, ki ga je lastnik za kratek čas parkiral pri kapelici. Tat je razbil steklo na zadnjih desnih vratih in ukradel nekaj oblačil.

Še večjo škodo je neznanec povzročil madžarskima turistoma, ki sta parkirala kombi v bližini naselja Kal - Koritnica. Ko sta se vrnila do parkiranega vozila, sta ugotovila, da je nepridiprav razbil steklo na prednjih desnih vratih in jima ukradel nahrbtnika. Madžara je oškodoval za približno 1400 evrov. Kasneje so v bližini našli ukraden mobilni telefon. Policisti občane znova opozarjajo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov.