Nevaren spletni izziv

VIDEO: Zaradi novega spletnega izziva številni mladi potrebujejo zdravniško pomoč

M.K.
21. 9. 2022, 17.09
Posodobljeno: 21. 9. 2022, 17.29
Deli članek:

Med mladimi onkraj luže je zavladal nevaren viralni spletni izziv #OneChipChallenge, zaradi katerega imajo otroci resne zdravstvene posledice. V izzivu morajo mladi pojesti čips podjetja Paqui, ki je »začinjen« z najmočnejšim čilijem na svetu ter se nato čim dalj časa izogibati pitju tekočine.

youtube
Čips vsebuje najbolj pekoč čili na svetu, Carolina Reaper.

V čipsu, ki ga je pred časom na trg poslalo podjetje Paqui, je zloglasni čili Caroline Reaper, ki velja za najbolj pekoč čili na svetu. Intenzivnost čilijev se meri v skovilih, Carolina Reaper premore več kot 1,56 milijona enot. Za primerjavo vsem dobro poznana omaka Tabasco, ki ne spada med najbolj blage pekoče paprike, ima od 30.000 do 50.000 skovilov.

»Zaradi našega čipsa vam bo pomodrel jezik,« je poročanju ameriškega časnika New York Post zapisano na spletni strani proizvajalca. Nekateri mlajši so morali po izzivu zaradi močnih bolečin poiskati zdravniško pomoč.

Šole v ameriški zveznih državah Georgia in Kolorado so starše opozorile, da vedno več učencev izostaja od pouka zaradi zdravstvenih težav po izzivu.

»Ne delajte tega. Že en čips lahko povzroči veliko škodo,« je opozoril ameriški zdravnik Gaylord Lopez. Ob tem je opozoril, da je eden izmed učencev takoj po zaužitju prvega čipsa padel v nezavest.