napadeno dekle

Poskus umora v Mariboru z nožem in sekiro

J.P./STA
4. 9. 2022, 17.24
Posodobljeno: 4. 9. 2022, 17.27
Deli članek:

Medtem ko so policisti napad 22-letnega fanta na 20-letnico v mariborskem Mestnem parku sprva označili za kaznivo dejanje povzročitve posebno hude telesne poškodbe, so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da gre najverjetneje za hujše dejanje. "Preiskujemo kaznivo dejanje poskusa umora," je danes potrdil policijski inšpektor Matej Harb.

Večer
Zakaj je prišlo do prepira, ni znano.

Napad se je zgodil minulo noč na robu Mestnega parka, kjer je 22-letnik z ostrim predmetom hudo poškodoval 20-letnico. Dekle je trenutno v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor in je v smrtni nevarnosti, je v izjavi za medije danes popoldne povedal višji samostojni policijski inšpektor v Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave (PU) Maribor Matej Harb.

"Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude. Oškodovanki je bila na kraju s strani policistov nudena prva pomoč, nato je bila s strani reševalcev odpeljana v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju," je pojasnil.

"Pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca, mu odvzeli prostost ter zoper njega odredili do 48-urno policijsko pridržanje, ki se še izvaja," je dodal.

Poudaril je, da se preiskava nadaljuje, zato podrobnejših informacij o primeru ne more podati. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Več kot 15 let

Po poročanju medijev je osumljenec napadel dekle s sekiro in nožem. Kot je danes poročal časnik Večer, ki se naslanja na vire blizu policiji, je 22-letnik dekletu "odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha". Policisti naj bi ga prijeli, ko se je na kraj zločina vrnil po nahrbtnik.

Osumljenec, ki ga policija doslej še ni obravnavala, naj bi bil tudi sam lažje poškodovan, porezan je po nogi. Policistom naj bi sam povedal, s čim je poškodoval žrtev in kam je odvrgel nož in sekiro, kar so policisti v bližini zločina tudi našli, je še poročal Večer.

Za kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe je predpisana kazen od enega do deset let zapora, za poskus umora pa je kazen lahko tudi več kot 15 let zapora.