intenzivna preiskava

25-letnik, osumljen umora, v priporu, pod drobnogledom tri vozila

J.P.
4. 9. 2022, 16.16
Posodobljeno: 4. 9. 2022, 16.22
Deli članek:

Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljenca pa strokovni pregled.

PU Novo mesto
Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, France Božičnik

V soboto zvečer je na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, prišlo do streljanja.

Kot kaže, naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja, Mirko Pilinger, ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana. Po zadnjih podatkih ni življenjsko ogrožen.

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

PU Novo mesto
Mirko Pilinger

Sodna obdukcija

25-letnemu osumljencu, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, so nekaj pred pol osmo zjutraj policisti odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju.

Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljenca pa strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost mamil, psihoaktivnih zdravil ali alkohola.

Iščejo orožje?

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti širšega območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine nadaljujejo z aktivnostmi zbiranja obvestil. Nadaljujejo z ogledom treh vozil, ki so jih ponoči zasegli (enega naj bi vozil osumljeni, v drugih dveh so bile poškodovane osebe).

Pri aktivnosti sodelujejo vodniki službenih psov, s psi, specializiranimi za iskanje orožja, prav tako za pregled terena uporabljajo policijski brezpilotni letalnik.