Čelno trčenje

FOTO: Pred prihodom pomembnih gostov počilo na Betinovem klancu

G.G.
29. 8. 2022, 11.31
Posodobljeno: 29. 8. 2022, 14.19
Deli članek:

Nekaj po 10. uri se je pred Bledom pripetila prometna nesreča.

Bobo
V čelnem trčenju sta se poškodovali dve osebi v osebnem avtomobilu.

Na prometno obremenjenem Betinovem klancu sta trčila avtobus in osebni avtomobil, so sporočili s Policijske uprave Kranj in dodali, da po prvih podatkih v avtobusu ni nihče poškodovan, v osebnem avtomobilu pa dve osebi. Izkazalo se je, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila. Najprej je trčil v odbojno ograjo, od tam ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal avtobus.

Okoli 12.30 je bil promet na Betinovem klancu delno sproščen, ob 14. uri pa je bila cesta odprta.

Bobo
Trk na Betinovem klancu.

Na Bledu se danes začne Blejski strateški forum (BSF), policija pa je dodala, da povzročitelj nesreče ni povezan z BSF. Zaradi prevoza pomembnih politikov in njihovega spremstva bo dodatno oviran promet od brniškega letališča do Bleda. Zagato povzroča tudi dejstvo, da je zaradi del zaprta cesta čez Gorje.

BSF bodo posebej zaznamovale razprave o krizi multilateralnega reda in posledicah ruske agresije na Ukrajino. Prvi dan BSF bodo po odprtju, na katerem bosta zbrane nagovorila predsednik republike Borut Pahor in predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, potekale razprava voditeljev ter razpravi z naslovom Koliko Evrop v Evropi? in Pred koliko izzivi je Evropa?, zunanja ministrica Tanja Fajon pa bo gostila večerjo.

Prvi prihodi politikov so predvideni ob 13. uri.