Krvavo jutro

Poskus uboja: V Novi Gorici tovariša premlatil z motiko

S.R.
26. 8. 2022, 12.36
Posodobljeno: 26. 8. 2022, 12.42
Deli članek:

Na Goriškem se je v torek zjutraj odvilo grozodejstvo, ki na koncu na srečo ni terjalo življenja.

Danijel Cek / Primorske novice
Osumljeni je pred hišo pobral motiko in nato v hiši z njo napadel svojega znanca.

Kot je danes potrdil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so policisti v torek zjutraj prejeli obvestilo o sumu storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, pri čemer je bila ena oseba telesno poškodovana. Na kraju so ugotovili, da sta se v eni od hiš sprla moška, stara 50 let. Prepir se je stopnjeval do te mere, da je eden od njiju pograbil za vrtno orodje in z njim začel mlatiti po drugemu. Oškodovanca, ki je utrpel poškodbe na različnih delih telesa, so na kraju oskrbeli reševalci in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Primorske novice poročajo, da se je dogodek odvil v Novi Gorici, sprla pa sta se znanca oziroma prijatelja. Storilec je kot orožje uporabil motiko in je po dejanju zapustil hišo, a so ga kriminalisti prijeli. Po navedbah Božnika se je to zgodilo istega dne v popoldanskih urah.

Božnik je sicer še pojasnil, da so policisti o dejanju obvestili vse pristojne organe, 50-letnega osumljenca pa so včeraj popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja privedli pred preiskovalnega sodnika. Slednji ga je poslal v pripor v solkanski zapor. Preti mu od 5 do 15 let zapora.