Filmska likvidacija v Zrćah

Podrobnosti o morilcu in ubitem v Zrćah, je res šlo za mafijski obračun?

E. J.
25. 8. 2022, 21.49
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 22.20
Deli članek:

Skoraj filmska likvidacija se je v četrtek zgodila na hrvaški žurerski destinaciji. Srbski državljan je v po zabavah znanem kraju Zrće streljal na državljana Črne gore. Omenjajo se mafijski klani, maščevanja in podobno, policija zdaj razpleta klobčič.

Bobo
Razvpita plaža Zrče na Pagu je bila prizorišče krutega umora, vsem na očeh.

Zločin se je zgodil okoli 6. ure na plaži Zrće v neposredni bližini kluba Noa, priče so videle, kako so umorjenega ustrelili v glavo. Ti so tudi poklicali reševalce in policijo, vmes pa so ranjenega tudi oživljali, danes poročajo skoraj vsi hrvaški mediji. Mlajši moški iz Srbije naj bi po umoru odvrgel vse stvari in pričel bežati s kraja zločina, a ga je policija že po desetih minutah ujela in ga odvedla na zaslišanje, ranjenec pa je na poti v bolnišnico umrl.

Index.hr
Po "obračunu" pred klubom Noe na Zrčah.

V javnosti so se takoj pojavila ugibanja o tem, če je v resnici šlo za mafijski obračun, saj naj bi bil ubiti 38-letnik član zloglasnega črnogorskega "škaljarskega klana" – kriminalne združbe, ki se ukvarja s preprodajo mamil, piše Jutranji list. Njegova identiteta je tudi že znana, gre za Gorana Vlaovića.

profimedia
Zrće so znane po divjih zabavah, kjer ne manjka alkohola, drog in gole kože.

Preiskava še poteka, so našli orožje?

Za hrvaški portal Dnevnik, ki že cel dan z novicami sledi krutemu umoru, ki pretresa sosednjo državo, je načelnik oddelka kriminalistične policije PU Zadar Željko Pilipović povedal, da je bil zločin, storjen na plaži, označen kot umor, morilca pa so s hitro in učinkovito reakcijo policije aretirali. "Občanke in občani so zelo pomagali, hvala za informacije, ki so nam pomagale pri iskanju pobeglih storilcev," je povedal vodja kriminalistične službe in dodal, da preiskava še poteka. Na vprašanje, ali so našli orožje, s katerim je bil storjen umor, je povedal: "Lahko rečemo, da je bilo pri odkrivanju najdenih več sledi in predmetov ter sredstev storitve kaznivega dejanja." Nekateri izvedenski pregledi so že začeli.

Oba, morilec in umorjeni sta bila v svojih državah ovadena že prej

O motivih umora je še prezgodaj govoriti, pravi vodja kriminalistične službe, poudarja pa, da ima policija določene podatke, vzpostavljeno je tudi intenzivno mednarodno sodelovanje. Storilec je namreč državljan Srbije, žrtev pa državljan Črne gore. Oba sta bila v svojih državah ovadena zaradi hudih kaznivih dejanj z nasiljem, je dejal Pilipović.

Kako sta vstopila na Hrvaško, se še ugotavlja. Vodja kriminalistične službe pravi, da sta lahko vstopila nezakonito ali s tujimi dokumenti. Preiskava še poteka, policija ima nekaj domnev, a jih še ne želi deliti z javnostjo.

instagram
Srbska misica Dragana Banić je bila bila z umorjenim Draganom na dopustu, par sta že dve leti in pol.

Javilo se je dekle žrtve

V Zrćah je še vedno tudi dekle žrtve. "Dekle v času umora ni bilo s fantom, ampak v stanovanju. Je pod našim nadzorom. Za zdaj ni zaprosila za fizično varovanje, če ga bo in če presodimo, da ga potrebuje , ji bomo zagotovili vso zaščito,« pravi Pilipović. Gre za nekdanjo srbsko misico Dragano Banić, ki je za Hrvaške medije v solzah povedala, da je vse skupaj zelo hudo: "V šoku sem, ne morem priti k sebi. Na Pag sva prišla na dopust. Ne vem točno, kaj se je zgodilo. Tega trenutka nisem videla, sem pa bila z njim na urgenci. Počutim se grozno," je za Kurir povedala Dragana, ki je bila z umorjenim Goranom Vlaovičem v zvezi dve leti in pol.

Mirijo občane

"Ni skrbi za občane, smo turistično mesto," je dejal Pilipović. in izpostavil, da je na terenu več policistov, ki so prisotni skoraj 24 ur na dan.

Morilca so zvečer zaslišali na zadrski policijski upravi, nato ga bodo predali priporniku, sledilo bo zaslišanje pred županijskim državnim odvetnikom, zagotovo pa bo stopil tudi pred preiskovalnega sodnika, glede na to, da je zelo verjetno, da bo pravobranilstvo zaprosilo za preiskovalni pripor, še poroča Dnevnik.