Mehika

Mehiška triletna deklica se je zbudila na svojem pogrebu in kmalu "spet" umrla

M.K.
24. 8. 2022, 09.28
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 10.44
Deli članek:

Mehiška družina doživlja pravo nočno moro. Zdravniki so triletno hčerko razglasili za mrtvo, njena mati pa je na pogrebu ugotovila, da je deklica v krsti še živa. Z reševalnim vozilom so jo že peljali proti bolnišnici, a je na poti umrla.

Canal13
Vzrok smrti bo pokazala obdukcija.

Zdravniki so triletno mehiško deklico z imenom Camila Roxana Martinez Mendoza minulo sredo v bolnišnici Salinas de Hildalgo razglasili za mrtvo po tem, ko jo je mati Mary Jane Mendoza pripeljala na urgenco zaradi bolečin v trebuhu, bruhanja in povišane telesne temperature, poroča britanski časnik Mirror.

Ob prihodu v bolnišnico so zdravniki, da je triletnica dehidrirana. Po hidraciji so ji predpisali parecetamol in jo odpustili iz bolnišnice. Nekaj ur kasneje se je njeno stanje poslabšalo, zato sta jo starša ponovno odpeljala v bolnišnico. Kmalu po prihodu so zdravniki razglasili, da je deklica umrla.

Na hčerinem pogrebu je užaloščena mati opazili, da se steklo na krsti orošuje. Pokopališko osebje sprva ni želelo odpreti krste, saj so bili prepričani, da ima mati v hudi stiski privide. Ko je babica opazila, da deklica premika oči, so krsto vendarle odprli. Presenečeni sorodniki so pri deklici zaznali pulz in nemudoma poklicali reševalce.

Camilo so odpeljali v bolnišnico, kjer so jo že drugič v nekaj dneh lahko le še razglasili za mrtvo, saj je triletnica umrla na poti, še poroča Miroror. Mehiški generalni državni tožilec Jose Luis Ruiz je napovedal preiskavo tragičnega dogodka.