Niso se vrnili

Na Sušcu iskali pogrešano družino, do skalovja se je s čolnom prebil svetilničar

S.R.
24. 8. 2022, 10.11
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 10.19
Deli članek:

Na otoku Sušac na območju arhipelaga Lastovo je včeraj ponoči potekala obsežna iskalna akcija za štiričlansko družino, ki je izginila v neznano. Nepoškodovane jih je malo po polnoči našel svetilničar.

Profimedia
Svetilnik na Sušcu.

Po navedbah Josipa Tomašića iz hrvaške gorske reševalne službe so bili tujci nastanjeni v apartmaju v bližini svetilnika, v jutranjih urah pa so se odpravili na najvišji vrh Sušca. Še pred odhodom so svojo namero sporočili svetilničarju, ko pa se do noči niso vrnili in se mu tudi niso javili, je slednji o dogajanju obvestil policijo. Na teren so se odpravili gorski reševalci, pogrešane pa so ob obali iskali tudi s policijskim čolnom.

Reševalci so nato malo pred 23. uro z jahte, na kateri so se nahajali litovski državljani, prejeli informacijo, da naj bi se na težko dostopnem terenu na južni strani otoka nahajale osebe, ki prosijo za pomoč. Pojasnili so še, da se z jahto skalovju zaradi razmer niso uspeli približati. Tja se je nato malo pred polnočjo s čolnom odpravil sam svetilničar, ki je izčrpano, a nepoškodovano družino uspel pripeljati na varno, poročajo hrvaški mediji.