Težave z dihanje in srbečica

Pojasnili, kakšen "strup" se je širil po Termah Tuhelj

R.T.
20. 8. 2022, 09.01
Posodobljeno: 20. 8. 2022, 09.13
Deli članek:

Sredstvo za dezinfekcijo bazenske vode (natrijev hipoklorit) so pomotoma posuli ob bazenu v toplicah v hrvaške Zagorju. Prišlo je do kemijske reakcije in plin se je začel širiti po prostorih. Obiskovalci toplic so imeli težave z dihanjem in srbenjem kože.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Okoli 18. ure v petek se je po prostorih Term Tuhelj začel širiti ta strupen plin. Najprej so mislili, da gre za uhajanje klora. Ljudje so imeli težave z dihanjem in srbečico. Iz savn so na varno spravili 15 ljudi, nekaj je bilo tudi slovenskih gostov, evakuirali so tudi obiskovalce bazena, čeprav tam ni bilo nevarnosti.

Devetnajstim so morali nuditi zdravniško pomoč, ena oseba pa je končala na intenzivnem oddelku bolnišnice Sveti duh v Zagrebu, a njeno življenje ni ogroženo, poroča Index.

V sporočilu, ki so ga pozno zvečer poslale Terme Tuhelj, se jim je zdelo nujno izpostaviti, da incident ni bil povezan z bazensko vodo. Direktor Term Tuhel Vasja Čretnik je pohvalil hitro reakcijo zaposlenih in ekipe nujne medicinske pomoči krapinsko-zagorske županije.