IZTEKANJE KLORA

Evakuacija term Tuhelj, med poškodovanimi tudi Slovenci

M. T. V./STA
19. 8. 2022, 21.40
Posodobljeno: 19. 8. 2022, 21.54
Deli članek:

Iz Term Tuhelj v hrvaškem Zagorju so danes pozno popoldne evakuirali obiskovalce vseh bazenov, saj naj bi prišlo do uhajanja neznane snovi. Poškodovanih je več ljudi, 16 so jih prepeljali v bolnišnico. Med drugim imajo težave z dihanjem in kožo. Glede na poročanje hrvaških medijev naj bi bilo krivo iztekanje klora.

Facebook
Terme Tuhelj

"Glede na prve informacije gre verjetno za iztekanje klora med dostavo. Moški je na parkirišču toplic prosil za pomoč in odpeljalo ga je vozilo nujne pomoči. Iz previdnosti smo na mesto dogajanja napotili tri vozila nujne pomoči," so za portal RTL navedli na regionalnem centru za nujno pomoč.

Vodja bolnišnice v bližnjem Zaboku Tihomir Vančina je potrdil, da so doslej sprejeli 14 ljudi iz Term Tuhelj. Enega človeka (po poročanju 24 sata gre za 57-letnega moškega) so iz previdnostnih razlogov premestili na intenzivno nego, dva človeka prejemata kisik, je še povedal. Še dva poškodovana so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu. Večina pacientov so turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske.

Vančina ne more potrditi, da gre za zastrupitev s klorom. Imajo pa bolniki težave z dihanjem in srbečico. Tudi na samem prizorišču dogajanja reševalci nekatere prizadete oskrbujejo s kisikom. Med njimi sicer po njegovih besedah ni otrok.

Na prizorišču naj bi bile sicer vse ekipe nujne medicinske pomoči krapinsko-zagorske županije. Poleg njih so tam tudi gasilci, policija in pristojni inšpektorji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Predstavnica krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar je za medije dejala, da je policija prejela prijavo o tem, da v bližini zaudarja po plinu, več informacij bo policija podala po preiskavi, piše portal N1.