samo julija pet goljufij

Po hudih goljufijah "počival" v hotelu, kjer so ga tudi dobili

R.T.
18. 8. 2022, 13.06
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 08.36
Deli članek:

Dravograjski policisti so obravnavali 30-letnika iz Ormoža, kriminalnega povratnika, ki je osumljen več goljufij – samo julija je ogoljufal pet ljudi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tako je Dravograjčanko pri nakupu vozila oškodoval za 7500 evrov. Potem ko ji je pokazal lažno nakazilo kupnine in ji posredoval lažno potrdilo o nakazilu, sta podpisala kupoprodajno pogodbo in uredila prepis lastništva. Tako je ostala brez vozila in denarja.

Na enak način je pri nakupu vozila za 7700 evrov oškodoval Ljubljančanko in za 3200 Slovenjgrajčana.

Za 800 evrov je ogoljufal Sevničana, ki mu je prodal neuporabno električno zapiralko za vodo. Ko je občan opazil, da ne deluje, mu je 30-letnik obljubil, da jo bo popravil in mu jo pripeljal nazaj, česar pa ni storil.

Za okoli 1500 evrov je oškodoval podjetje iz Šmarij pri Jelšah. S prodajalcem se je namreč dogovoril, za nakup vinarskih strojev, zapiralca za navojne zamaške ter za čistilec steklenic. Prodajalca je prepričal, da je preko spletne denarnice poravnal predračun in mu na službeno elektronsko pošto poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa.

Odredil mu je pripor

Policisti so osumljenca minuli vikend dobili v hotelu na območju Slovenskih goric, ga pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

"Ker teža in način storitve kaznivih dejanj ter njegove osebnostne lastnosti kažejo na to, da bo kazniva dejanja ponavljal, saj so mu edini vir dohodka za preživetje, mu je preiskovalni sodnik odredil pripor," so sporočili s celjske policijske uprave.

30-letnik je bil namreč v zadnjih letih obravnavan še za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja. Ker je s svojimi ravnanji najverjetneje oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, jih policisti pozivajo, da to storijo.