Pošteni najditelj in manj pošteni lastnik

V Velenju ob cesti našel denarnico! Vsebina je presenetila tudi policiste

G.G.
17. 8. 2022, 09.38
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 09.50
Deli članek:

V začetku prejšnjega tedna je na policijsko postajo v Velenju občan prinesel denarnico, ki jo je našel ob cesti. Denarnica ni bila prazna.

PU Celje
Policisti so ugotovili, da gre za ponarejene bankovce. Kakovost ponaredkov pa je bila slaba.

V njej so bili osebni dokumenti in več bankovcev visokih vrednosti. Policisti so evrske bankovce vzeli pod drobnogled in ugotovili, da je med pravimi več ponarejenih za 100 in 200 evrov. Predstavnica za stike z javnostmi na Policijski upravi Celje Milena Trbulin nam je povedala, da je šlo za ponaredke slabše kakovosti, natisnjene in brez varnostne zaščite. Skupna vrednost ponaredkov je znašala 1200 evrov.

Policisti so v naslednjih dneh lastnika denarnice obiskali na domu. Opremljeni z nalogom za hišno preiskavo so pobrskali po stanovanju mlajšega moškega in našli še več ponarejenih bankovcev z 100 in 200 evrov. Tokrat je skupna vrednost znašala 2800 evrov.

Osumljenega Velenjčana, ki se doslej še ni srečal s policijo zaradi kaznivih dejanj, bodo kazensko ovadili zaradi storitve kaznivega dejanja ponarejanje denarja, za kar mu grozi zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.