Nepremišljeno

Pijan, brez izpita vozil neregistriran avtomobil, v katerem je bilo več otrok

M.K.
16. 8. 2022, 10.12
Posodobljeno: 16. 8. 2022, 10.29
Deli članek:

Črnomaljski policisti so v nedeljo zasačili neodgovornega voznika, ki je brez vozniškega dovoljenja vozil avtomobil, na katerem ni bilo registrskih tablic. Ob tem je vozil več otrok, ki na sedežih niso bili "zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi", so sporočili iz novomeške policije.

PU Novo mesto
V litru izdihanega zraka je imel neodgovorni voznik 0,60 miligramov alkohola. Fotografija je simbolična.

Med kontrolo prometa pri Gribljah so črnomaljski policisti v nedeljo popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov policistov, naj ustavi.

Policisti so ga vendarle uspeli zaustaviti. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni voznik "nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic", so sporočili iz policijske uprave Novo Mesto.

Moški je ob tem prevažal več otrok, ki na sedežih niso bili zavarovani pripeti oziroma z ustreznimi zadrževalnimi
sistemi.

Kot pravijo na policiji, je moški ves čas postopka žalil policiste. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu policisti odredili preizkus in niso se motili. V litru izdihanega zraka je imel neodgovorni voznik 0,60 miligramov alkohola.

"Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in mu zasegli avtomobil," so še sporočili iz policije.