Minute groze

Po strašni nesreči: takoj ko si opomore, se bo vrnila v Međugorje

G.G.
8. 8. 2022, 17.33
Posodobljeno: 8. 8. 2022, 17.37
Deli članek:

Poškodovani v hudi prometni nesreči poljskega avtobusa, ki je bil na poti v romarsko središče Međugorje, se zdravijo v bolnišnicah v Zagrebu, Varaždinu in Čakovcu.

Profimedia
Nesreča se je pripetila na najbolj neugodnem delu avtoceste.

Poročali smo, da je avtobus v soboto zjutraj na avtocesti med Zagrebom in Varaždinom zapeljal s cestišča, prebil zaščitno ograjo in trčil v betonsko steno kanala. Umrlo je 12 ljudi, 10 potnikov in oba voznika, je po opravljeni obdukciji potrdil tiskovni predstavnik državne tožilke v Varaždinu Darko Galić. Dve osebi sta še vedno v kritičnem stanju, stanje ostalih potnikov je stabilno.

Potnici, ki se zdravita v zagrebški bolnišnici, sta za poljski spletni portal Fakt opisali trenutke groze. Zofia je z radostjo v srcu pričakovala drugo romanje v Međugorje, na prvem je bila navdušena. Tokrat pa jih je božja milost zapustila na poti, se zdi na prvi pogled. "Vse se je zatreslo. Poletela sem naprej, sedež me je stisnil, a nisem izgubila zavesti. Reševalci so nam hitro pomagali," se spominja dramatičnih trenutkov. Zofia pa kljub tragediji meni, da so bile na delu višje sile. "Zahvaljujem se Bogu in devici Mariji iz Međugorja, da ni bilo najhujšega. Takoj ko si opomorem, se bom vrnila v Međugorje," je dejala Zofia.

Njena romarska kolegica Beata pa se ne spomni trenutka nesreče, ker je spala. Bila je ukleščena in zdelo se ji je, da se je čas ustavil, da traja reševanje več kot uro, vsega skupaj pa je bilo 13 minut. V tem času je slišala krike, "bilo je strašno", pravi in dodaja, da sta bila voznika izkušena, vožnja pa je bila do usodnega trenutka mirna.

Na avtobusu je bilo 42 romarjev ter dva voznika, ki so se v petek zjutraj odpravili iz Varšave na romanje v Medžugorje v Bosni in Hercegovini.