V žepe pospravil milijone

Velimir, ki ga je v grob poslal Jozo, je bil nočna mora hrvaških in bosanskih stavnic

R.T.
5. 8. 2022, 15.21
Deli članek:

S športnimi stavami je zaslužil milijone. Bil je celo tako uspešen, da so stavnice uvedle omejitve pri številu vplačanih listkov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O grozljivki, ki se je v noči na četrtek odvila v občini Grude na jugu Bosne in Hercegovine, smo že poročali. Tam se je domačin Jozo Jasak po sporu na vaški veselici odpravil domov, pograbil kalašnikovko, se vrnil in začel streljati. Pod streli sta klonila 34-letni Mate Grizelj in 60-letni lokalni podjetnik Velimir Bušić. Še dve osebi sta utrpeli hujše poškodbe. Enemu od ranjencev so v mostarski bolnišnici celo amputirali nogo.

Hrvaški mediji so danes postregli s podrobnejšimi informacijami o eni od smrtnih žrtev, poslovnežu Velimirju Bušiću. V Hercegovini namreč ni poznan zgolj kot lastnik podjetja Velbusch, politik in eden od ustanoviteljev stranke HDZ, temveč tudi kot nadvse uspešen hazarder. Briljiral je zlasti v športnih stavah, o njem pa je že leta 2005 poročal portal Index.hr, ko je Bušić v zgolj enem tednu izpolnil 88 listkov pri štirih hrvaških in treh bosansko-hercegovskih stavnicah, skupaj vplačal približno 4500 kun (približno 600 evrov), zadel vse kombinacije in v žep pospravil takrat rekordnih osem milijonov kun (približno 1,06 milijona evrov). Prejel bi še več, če ne bi bila nogometna tekma med Ajaxom in AZ Alkmaarjem prestavljena. Tudi sicer naj bi bil pri športnih stavah nadvse spreten in je vsakič, ko je njegov dobitek presegel 100.000 kun, za prijatelje in uslužbence v svojem podjetju prirejal zabave. Stavljal je predvsem na tekme v nogometu, rokometu in košarki, torej športih, ki jih je lahko pozorno spremljal prek medijev. Portal 24sata poroča, da so stavnice ravno zaradi njegovega rekordnega dobitka pri stavah uvedle nekatere omejitve.