Groza na Dunaju

Dečka samcata do zdravnice, v stanovanju sta obležali trupli njune mame in sestre

R.T.
5. 8. 2022, 11.57
Posodobljeno: 5. 8. 2022, 12.51
Deli članek:

Avstrijski policisti so včeraj popoldne v stanovanju v dunajskem okrožju Mariahilf našli trupli 32-letne ženske in njene 15-letne hčerke. Zgodil se je zločin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včerajšnja tragedija na Dunaju buri duhove, policisti pa so zaenkrat obstali pred uganko. V popoldanskih urah je policijo poklicala zdravnica in pojasnila, da sta se v njeni ordinaciji sama zglasila dečka, stara sedem in devet let. Sprva je poskušala priti v stik z njuno mamo, a je ni uspela doklicati, zato se je obrnila na organe pregona, poročajo avstrijski mediji.

Oba dečka so nato prevzeli policisti in se skupaj z njima odpravili proti njunem domu, kjer pa so naleteli na grozo. Stanovanje je bilo sprva videti prazno, a so nato v eni od sob, ki je bila zaklenjena od zunaj, našli trupli njune 32-letne mame in 15-letne hčerke. Zadevo so v roke prevzeli kriminalisti, ki so že potrdili, da primer obravnavajo kot kaznivo dejanje umora. Policija zdaj išče partnerja 32-letnice. Slednji naj bi se v sredo zvečer nahajal v stanovanju, a naj ga zjutraj, ko sta se dečka prebudila, ne bi bilo več tam.

Zaenkrat še ni znano, kako sta mama in hčerka umrli, natančen vzrok smrti pa bodo ugotavljali z obdukcijo. Rezultati bodo predvidoma znani še danes. Prav tako še ni jasno, kdo je umor zagrešil oziroma ali imajo kriminalisti že kakšnega osumljenca.