Smrtna žrtev

Huda prometna nesreča slovaškega, srbskega in slovenskega avtomobila

M.K.
4. 8. 2022, 13.24
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 15.16
Deli članek:

Na avtocesti pri Novigradu se je danes dopoldan zgodila huda prometna nesreča, v katero so bili vpleteni avtomobili s srbskimi, slovaškimi in slovenskimi registrskimi tablicami. Umrl je slovaški državljan, sedem ljudi je ranjenih.

PU Ljubljana
Simbolična fotografija.

Na hrvaškem avtocestnem vozlišču Novigrad se je danes okoli 10.30 zgodila huda prometna nesreča, v katero so bila vpletena tri vozila.

Po poročanju spletnega portala Jutarnji list je bila nesreča usodna za enega udeleženca, več pa je ranjenih. Po navedbah vodje županijskog Zavoda za nujno pomoč Perice Vucelića je na kraju nesreče posredovalo več reševalnih vozil, sedem udeležencev prometne nesreče pa so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Karlovac. 

Hrvaški avtoklub je okoli dvanajste ure sporočil, da je v smeri proti Zagrebu nastala več kot 10 kilometrov dolgo kolona vozil. 

"Zadnje dni smo priča hudim prometnih nesreča, zato pozivamo vse voznike, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. Hitrost, utrujenost in nepazljivost so najpogostejši vzroki za prometne nesreče. Le z odgovorno vožnjo lahko zagotovo pridete do svojega cilja," so po dopoldanski nesreči sporočili iz družbe Hrvaških avtrocest.