Obsežen požar

FOTO: Pri Berlinu odjeknile eksplozije, gozd Grunewald v plamenih

STA
4. 8. 2022, 12.40
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 12.42
Deli članek:

V gozdu Grunewald na zahodu Berlina je danes izbruhnil obsežen požar, potem ko je v policijskem skladišču streliva odjeknilo več eksplozij.

Berliner Feuerwehr
V Berlinu je po eksploziji v skladišču streliva izbruhnil obsežen gozdni požar.

Požar je zajel območje, veliko približno 1,5 hektarja, gašenje pa je zaradi več zaporednih eksplozij oteženo. Gasilci so sporočili, da zaradi eksplozij še niso začeli gasiti požara, reševalne službe pa so se sprva umaknile na razdaljo približno 1000 metrov.

"V skladišču, ki meji na gozd Grunewald, še vedno prihaja do eksplozij," je dejal tiskovni predstavnik berlinske gasilske službe. Najbližje stanovanjske stavbe so oddaljene najmanj dva kilometra, stanovanjska območja pa niso ogrožena, so sporočili gasilci.

Požar ni zahteval žrtev, pristojni pa Berlinčane pozivajo, naj se izogibajo območju. V mestu je prekinjenih več železniških povezav, zaprti so tudi nekateri odseki avtoceste.

Pristojni predvidevajo, da bo izjemna suša, ki je prizadela tudi območje Berlina, vplivala na nadaljnji potek požara. Gasilcem pa bodo gašenje otežile tudi visoke temperature.