Velika tragedija na Tirolskem

FOTO: Družina na prehodu čez tire ostala ujeta med zapornicami, 4-letni deček ni preživel

S.R.
4. 8. 2022, 09.26
Deli članek:

V včerajšnji grozljivi nesreči na železniških tirih v mestu St. Johann in Tirol v avstrijski zvezni deželi Tirolska je življenje izgubil štiriletni deček.

Freiwillige Feuerwehr St. Johann in Tirol
Vozilo je bilo prazno, v bližini pa sta obležala oče in njegov štiriletni sin.

Malo po 17. uri je tam na nivojskem prehodu čez železniško progo v avtomobil trčil potniški vlak. V vozilu so se nahajali 35-letni moški, državljan Saudove Arabije, njegova 34-letna soproga ter njuni otroci, stari štiri, sedem in enajst let.

Nesreča se je zgodila, ko je avtomobil domnevno zaradi zastoja ostal ujet med obema zapornicama. Po navedbah policije je mami in najstarejšima otrokoma uspelo pravočasno pobegniti na varno. Oče in najmlajši sin nista imela te sreče. Čeprav sta uspela izstopiti iz vozila, pa nista uspela pobegniti pred vlakom.

»Ko smo prispeli na kraj nesreče, je bilo vozilo prazno. Otrok in moški sta ležala v bližini razbitine. Ženska in dva otroka so se nahajali 10 do 15 metrov stran,« je za avstrijski časnik Kronenzeitung pojasnil vodja intervencije Joachim Jochum, ki je dodal, da otroku ni bilo pomoči. Zaradi hudih poškodb glave je umrl na kraju nesreče. Njegov hudo poškodovan oče je pristal na urgenci v bolnišnici v Inssbrucku. Približno 60 potnikov v vlaku je ostalo nepoškodovanih.