ZASILNI PRISTANEK

Na Tolminskem trčila padalka in padalec, on je huje poškodovan

M. T. V.
4. 8. 2022, 08.16
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 09.17
Deli članek:

Včeraj zgodaj popoldne se je blizu naselja Ljubinj (občina Tolmin) huje poškodoval 59-letni nemški jadralni padalec.

Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Polet z jadralnim padalom se je za Nemca končal v bolnišnici.

Dva jadralna padalca, moški in ženska, oba državljana Nemčije, sta včeraj okoli poldneva v lastni režiji vzletela na vzhodnem pobočju vzletišča za jadralne padalca na Kobali. Kmalu po vzletu, na višini približno sto metrov od tal, sta iz še neznanega razloga trčila med seboj. Na padalu 59–letnega jadralnega padalca je pri tem nastala poškodba in je začel izgubljati nadzor nad padalom, zato je moral zasilno pristal na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju. Pri trdem pristanku se je huje poškodoval – menda si je zlomil levo golenico. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Večjo srečo je imela njegova 39–letna športna partnerka  Nemkino padalo jo je očitno odneslo brez poškodb in je nepoškodovana pristala na območju Tolmina.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, o nesreči je Policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.