Posredovala policistka

V razbeljenem BMW-ju je »jokalo in se močno potilo« desetmesečno dete

R.T.
13. 7. 2022, 10.38
Posodobljeno: 13. 7. 2022, 10.43
Deli članek:

Zadnji primer ogrožanja zdravja otroka, dogodki, ki se tako pogosto končajo tragično, so včeraj popoldne zabeležili v Pulju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija v največjem istrskem mestu je ob približno 14. uri prejela prijavo, da se v vozilu znamke BMW z reškimi registrskimi tablicami nahaja dete. Na kraju je nemudoma posredovala policijska patrulja, pri čemer je policistka z roko skozi delno odprto okno uspela seči do vrat in jih odpreti.

Desetmesečno dete, ki je bilo solzno in močno prepoteno, močno pa je imelo povišano tudi telesno temperaturo, je rešila, reševalci pa so ga nemudoma prepeljali v puljsko bolnišnico. V povezavi s primerom so začeli kriminalistično preiskavo zoper 28-letno državljanko Severne Makedonije, policisti pa so prebivalce hkrati pozvali, naj otrok v vozilih ne puščajo samih, saj so lahko posledice hude, prepogosto celo smrtne.

Dete je popoldne v bolnišnici prejelo infuzijo, v večernih urah pa ga je na srečo domov že lahko odpeljal oče. Mama je pristala na policijski postaji. Za hrvaško RTL je medtem spregovorila policistka in rešiteljica Stefani Obranić. »Bilo je vidno vznemirjeno, jokalo je in se močno potilo. Počakali smo na reševalno vozilo, ki je otroka takoj odpeljalo na nadaljnje preiskave,« je pojasnila in dodala, da se je pozneje v bolnišnici zglasila tudi vidno pretresena mama. »Ni nam uspela ničesar povedati, ostala je brez besed,« je dejala Stefani. Izpostavila je še, da so tovrstne situacije, ko so vpleteni otroci, zelo stresne tudi za policiste. Tudi sama je prebivalcem položila na dušo, naj otrok nikar ne puščajo v razbeljenih vozilih, če pa kdo tak primer opazi, naj nemudoma pokliče policijo.