Našli so ga čez tri dni

Groza v Ormožu: 63-letnik s topim predmetom do smrti potolkel svojega soseda

S.R.
7. 7. 2022, 14.57
Deli članek:

Policisti so posredovali, a se je nasilje, ko so odnesli pete, stopnjevalo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo v nedeljo zvečer 26. junija. Takrat je 63-letni moški iz okolice Ormoža mariborske policiste obvestil, da sta se nanj spravila pijana soseda, 33- in 56-letnik, ki da ga žalita in izzivata k pretepu. Policisti so takrat ugotovili, da je šlo za spor med stanovalci v večstanovanjski zgradbi in da se je trojica medsebojno žalila. Zaradi kršenja javnega reda in miru so jim podelili plačilne naloge in zadevo zaključili. A je bil mir kot kaže kratkega daha. 

29. junija popoldne je namreč ob približno 17. uri strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnika že nekaj dni niso videli, posledično pa so na kraj znova odrinili policisti. Ti so v njegovo zaklenjeno stanovanje vstopili ob pomoči gasilcev, v notranjosti pa naleteli na hudo poškodovanega stanovalca. 56-letnik je bil v izjemno slabem zdravstvenem stanju, zato so posredovali tudi reševalci, ki pa mu niso uspeli rešiti življenja. Umrl je na kraju dogodka. Mrliški oglednik pri pregledu trupla ni ugotovil znakov sumljivih okoliščin, a tudi ni uspel opredeliti vzroka smrti, zato je bila odrejena obdukcija. Slednja je pokazala, da je šlo za nasilno smrt.

Policisti so v nadaljnji preiskavi ugotovili, da je 56-letnika še tistega kritičnega nedeljskega večera s topim predmetom mahnil njegov 63-letni sosed, isti sosed, ki je takrat na kraj poklical policijo. Izkazalo se je, da se je takrat 33-letnik zgolj vmešal v prepir med glavnima akterjema in preprečil nadaljnji napad. 33-letnik je nato 56-letnika pospremil v njegovo stanovanje, od takrat pa ga ni več videl.

63-letnika, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo, so v petek 1. julija aretirali, v nedeljo dva dni pozneje pa mu je ptujska preiskovalna sodnica odredila sodno pridržanje. V torek ga je zaslišala, a ga ni poslala v pripor, zato bo o tem vprašanju odločal senat ptujskega okrožnega sodišča. Ker je njegova žrtev umrla, mu na podlagi kazenskega zakonika grozi kazen od enega do desetih let zapora.