Tragično

V Domžalah kolesar s polno hitrostjo trčil v drevo, ni mu bilo pomoči

S.R.
30. 6. 2022, 20.32
Posodobljeno: 30. 6. 2022, 21.27
Deli članek:

Kolesar, ki ga je na kraju našel mimoidoči, ni kazal znakov življenja, tudi reševalci so bili brez moči.

PGD Lovrenc na Dravskem polju
Fotografija je arhivska.

Malo po 18. je v Krumperški ulici v domžalskem naselju Zaboršt mimoidoča oseba naletela na poškodovanega kolesarja, ki ni kazal znakov življenja. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so kraj dogodka zavarovali gasilci CZR Domžale, ki so kolesarju do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč. Ta na žalost ni zalegla, kolesar je zaradi hudih poškodb glave umrl.

Po neuradnih informacijah portala domzalec.si je umrl kolesar iz Doba pri Domžalah. S polno hitrostjo naj bi trčil v drevo, kar nam je pozneje potrdil tudi tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. Policija je sporočila, da je 72-letni kolesar po do zdaj zbranih obvestilih med vožnjo po cesti od Gorjuš proti Domžalam po strmem klancu navzdol v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Na glavi je sicer imel čelado, a je bilo trčenje tako silovito, da je umrl na kraju nesreče.

Prve ugotovitve kažejo, da je bil v nesreči udeležen sam. Policisti so opravili ogled in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah nesreče obvestili pristojno tožilstvo.