vse sledi vodile na dolenjsko

Po pol leta upanja več ni: pogrešano 29-letnico našli mrtvo

R.T.
29. 6. 2022, 08.49
Posodobljeno: 29. 6. 2022, 09.39
Deli članek:

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah smrti obvestili pristojno tožilstvo.

Profimedia
/

29-letnica Ljubljančanka, ki je 18. januarja iz Novega mesta odšla neznano kam, je bila najdena mrtva na območju dolenjske prestolnice, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Kot so še dodali, "znane okoliščine ne kažejo, da bi bila smrt posledica kaznivega dejanja ali nesreče. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah smrti obvestili pristojno tožilstvo".

Avto pogrešane so 1. februarja našli na parkirišču pri Sparu v Bršlinu v Novem mestu, kjer naj bi stal vsaj pet dni. 31. decembra lani se je odpeljala v Novo mesto silvestrovat k prijatelju, ki ga je spoznala v Londonu, kjer je nazadnje delala. 11. januarja je odšla od njega. Mislil je, da gre domov, a mu je naslednjega dne poslala sporočilo: "Sem prispela. Sedaj pa deset dni Vipassane, da se zbrihtam."

Starši so takoj preverili, ali se je vključila v katerega od programov meditacije Vipassana pri nas, v Italiji ali v Avstriji, a ni bila nikjer vpisana. Poklicali so tudi vse okoliške samostane, varno hišo, Zavod Pelikan, a Tanje, ki sicer ni uživala psihoaktivnih snovi niti ni kadila, niso našli.