povzročitev splošne nevarnosti

FOTO: Med kuhanjem je zaspal, ogenj uničil kuhinjo

S.P./Primorske novice
28. 6. 2022, 15.59
Posodobljeno: 13. 7. 2023, 17.58
Deli članek:

V nedeljo ponoči so v Lucijo hiteli koprski poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz Pirana in Sečovelj. Zagorelo je v tretjem nadstropju bloka. Požar so kmalu pogasili, policisti pa so ugotovili, da se je vnelo olje na štedilniku, ko je stanovalec zaspal.

Primorske novice
Policisti bodo stanovalca ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Obvestilo o požaru so policisti na koprskem operativno komunikacijskem centru in gasilci dobili okoli 23. ure. Zagorelo je v večstanovanjski stavbi, v stanovanju bloka na Liminjanski cesti.

Ko so se do bloka pripeljali gasilci, je bilo stopnišče že v dimu. Ogenj se je razplamtel v kuhinji stanovanja v tretjem nadstropju. Večina stanovalcev je že počivala, lastnik stanovanja, v katerem je zagorelo, pa je bil ob prihodu gasilcev že pred stavbo. Požar so gasilci kmalu omejili in pogasili, nato pa še prezračili prostore in stopnišče. Ogenj je povsem uničil kuhinjo, kjer je zagorelo, zaradi visokih temperatur pa so precej poškodovani tudi drugi prostori, skupaj približno 50 kvadratnih metrov. Lastnika stanovanja so pregledali tudi reševalci

Policisti so ugotovili, da si je 38-letni lastnik stanovanja v nedeljo zvečer pripravljal hrano, na štedilnik je dal posodo z oljem in zaspal. Olje se je vnelo, zublji pa so se razširili po kuhinjskih omaricah. S koprske policijske uprave so sporočili, da bodo lastnika tožilstvu ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Pri gašenju požara je sodelovalo 21 gasilcev iz koprske brigade ter prostovoljnih društev iz Pirana in Sečovelj.