Malo pred 10. uro zjutraj je na gozdnatem območju med nekdanjim samostanom Puščava Blaca in zalivom Vela Farska na južni strani Brača strmoglavilo športno letalo Cessna 172, na krovu katerega so bili pilot in dva potnika. Policija je sporočili, da je pilot državljan Srbije, potnika pa državljana Avstrije. Na kraj nesreče so že prispele ekipe prve pomoči, gasilcev in policistov, ki so točno lokacijo padlega letala identificirali s pomočjo letalnikov. Nesrečo so preživeli vsi trije potniki, po oceni gasilcev pa niso v smrtni nevarnosti.

Letalo je z letališča na Braču poletelo ob 9.10. Potniki so se odpravili na panoramski izlet, vzrok nesreče pa še ni znan. Kot je za časnik Slobodna Dalmacija pojasnil eden od domačinov, je moralo biti nekaj narobe z motorjem, saj so se pred strmoglavljenjem slišali "neki čudni zvoki, kot da se bo hitro pokvaril."

To je že druga nesreča manjšega potniškega letala v zadnjem mesecu. Konec junija so v strmoglavljenju cessne 182 pri kraju Rakovica v bližini Plitvičkih jezer umrli štirje ljudje. Letalo je bilo na poti iz Splita proti Nemčiji, v nesreči pa je bilo popolnoma uničeno.