Topl flop tedna

Ob Soboškem jezeru se je samozadovoljeval pred otroki

J.V.
27. 6. 2022, 21.32
Deli članek:

Posebno zagonetni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo: podzemna proizvodnja trave, uničen otroški trampolin, mrtve ribe, tujci kot sardine, kraja humanitarne pomoči in drugo.

Damjana Nemeš
Fotografija je simbolična.

10. V Kranju so vandali poškodovali otroški trampolin.

9. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8. Na Jedinščici v Novem mestu je nekdo vlomil v leseno brunarico. Lastnik pogreša več steklenic alkohola in LED-osvetlitev. Škode je za 1700 evrov.

7. V Kopru je neznanec vlomil v trgovino in ukradel štiri pištole.

6. Na Celovški cesti v Ljubljani sta zaradi vožnje na premajhni varnostni razdalji trčila mestna avtobusa, pri čemer je ena potnica padla in se lažje poškodovala. Policisti po vseh zbranih obvestilih obljubljajo ustrezen ukrep.

5. V potoku Nanoščica na Postojnskem so domačini opazili več poginulih rib, med njimi tudi nekaj večjih. Domnevajo, da je krivo onesnaženje vodotoka s fekalno kanalizacijo, zadnjo besedo o tem po bodo imele pristojne inšpekcijske službe.

4. Mariborski policisti so 46-letnemu domačinu, ki je marihuano gojil v zemljanki, poželi in zaplenili 301 sadiko ter pripomočke za gojenje in prodajo. Sledi mu kazenska ovadba.

3. Pri Senožečah so policisti ustavili kombi s slovenskimi registrskimi številkami, ki ga je vozil 46-letnik. Ugotovili so, da je v kombi stlačil kar 21 oseb, ki so v državo vstopile nezakonito.

2. V Tržišču so policisti obravnavali tatvino: mlajši moški so v trgovini Mercator ukradli voziček s humanitarno pomočjo, s kraja zločina pa pobegnili z belim osebnim avtomobilom.

1. Pomurski policisti so možakarju, si se je ob Soboškem jezeru samozadovoljeval pred otroki, spisali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru. Na policiji dodajajo, da ob zaznavi tovrstnih oziroma podobnih ravnanj pozivajo vse, da to takoj prijavo na interventno številko policije 113.