Ugriznila jo je klopotača

Na nemški kmetiji našli več kot 110 kač, tudi eksotičnih strupenjač, lastnica po ugrizu v kritičnem stanju

S.R.
27. 6. 2022, 06.42
Posodobljeno: 27. 6. 2022, 06.53
Deli članek:

35-letna ženska, ki jo je na njeni kmetiji v nemški zvezni deželi Spodnja Saška ugriznila klopotača, je v kritičnem stanju.

Profimedia
V prst jo je ugriznila klopotača.

V mestu Salzgitter nedaleč od Hannovra se je včeraj zjutraj v bolnišnici pojavila 35-letna ženska, ki je zdravnikom razkrila, da jo je v prst ugriznila klopotača. Ker se je njeno zdravstveno stanje hitro slabšalo, so jo premestili v bolnišnico v Hannovru, kjer so ji vbrizgali protistrup, ki ga je priskrbel raziskovalni inštitut za tropsko medicino v Hamburgu. Zdravstveno stanje lastnice je še vedno kritično.

Medtem ko se je ženska v bolnišnici borila za življenje, so njeno kmetijo v bližnjem kraju Sehnde obiskali policisti, ki so imeli kaj videti. Tam so našli več kot 110 kač, med katerimi so bili tudi številni udavi in eksotične strupenjače. Ker niso bivale v ustreznih terarijih, je policija vse kače zasegla. Po poročanju nemške radiotelevizije NDR so se kače nahajale v slabo zaščitenih škatlah, položenih ena na drugo. V sobi so bile tudi mačke, nekatere kače pa so podhranjene in dehidrirane ležale v lastnih iztrebkih.