Nasilje v družini

Istranka nad možem leta izvajala teror, ga pretepala, mu jemala plačo in ga zaklepala v sobo

R.T.
25. 6. 2022, 15.44
Posodobljeno: 25. 6. 2022, 15.48
Deli članek:

Puljski preiskovalni sodnik je ocenil, da je zaradi ponovitvene nevarnosti in možnosti, da bi na prostosti »vplivala na priče,« pripor nujen ukrep.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

64-letna ženska s širšega območja istrskega Pazina je osumljena kaznivih dejanj nasilja v družini in protipravnega odvzema prostosti. Žrtev je bil njen tri leta starejši soprog.

64-letnico, ki so jo v četrtek že zaslišali, po poročanju hrvaških medijev sumijo, da je svojega soproga od leta 2017 do junija letos pretepala vsakodnevno, ga ob tem žalila in poniževala, hkrati pa mu je onemogočala, da bi imel stike z drugimi družinskimi člani. Soprogo po navedbah tožilstva utemeljeno sumijo še, da je imela nad njim nadzor, tudi ko je odšel v službo. Prisilila ga je tudi v to, da ji je vsakič izročil plačo, od katere si je nato po njeni privolitvi lahko odškrnil manjši delček denarja. Da mu je ob povratku iz službe zasegla ključe od avtomobila, vozniško dovoljenje in telefon ter ga nato zaklenila v sobo, naj bi postalo njegov vsakdan. Njeno ravnanje je pri oškodovancu povzročilo »občutek ponižanja in strahu,« zaradi vsega naštetega pa je bil deležen »dolgotrajnega trpljenja.«

Policisti so jo v petek privedli pred preiskovalnega sodnika na okrožnem sodišču v Pulju. Slednji je ocenil, da obstaja možnost ponovitvene nevarnosti in vplivanja na priče, zato je 64-letnico strpal v pripor.