Pripor

Streljanje v Lendavi: Sprla sta se v gostilni

S.R./Vestnik.si
23. 6. 2022, 13.11
Posodobljeno: 23. 6. 2022, 15.27
Deli članek:

Sodišče je odredilo pripor za strelca iz Lendave. Med drugim je obtožen povzročitve splošne nevarnosti.

Leon Novak/Lendavainfo
Streljanje v Lendavi.

V središču Lendave so v ponedeljek odjeknili streli. Neki moški je strelno orožje sprožil pred gostinskim lokalom O`Connors Irish Pub v Mlinski ulici. Obstrelil je v bližini parkirani avtomobil in pobegnil. V času incidenta v vozilu ni bilo nikogar, tako da je k sreči nastala zgolj materialna škoda.

Tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave Suzana Rauš je kasneje sporočila, da so policisti storilca v noči na torek izsledili in mu odvzeli prostost. Policijski preiskovalci so po naših podatkih v povezavi s streljanjem iskali domačina, ki naj bi se bil v lokalu sprl z lastnikom avtomobila, v katerega je streljal.

Včeraj pa je preiskovalni sodnik za tega moškega odredil pripor. Obtožen je več kaznivih dejanj, med drugim tudi povzročitve splošne nevarnosti. Pripor je bil zanj odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Ugotovitve kriminalistov je na današnji novinarski konferenci predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota Bojan Rous. Kriminalisti so potrdili, da je imel storilec v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila, nakar je odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil. Dejanja so utemeljeno osumili 30-letnega moškega z območja Policijske uprave Maribor, ki so ga še istega dne malo pred polnočjo aretirali. Rous je tudi potrdil, da je preiskovalni sodnik zoper osumljenca zaradi pripornih razlogov in ponovitvene nevarnosti odredil pripor.