Top Flop

V Žusterni pljunil na kopalca in mu zagrozil s kamnom

J.V.
20. 6. 2022, 21.18
Deli članek:

Posebno zagonetni primeri, ki so prejšnji teden razburjali javnost in zaposlovali našo policijo.

STA
Romuna na plaži zbirala denar, prijavitelj pa ga jima ni dal

10 V Podgorju ob Sevnični je 48-letni voznik, domnevno zaradi prevelike hitrosti, zapeljal v jarek, potem pa peš pobegnil. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so avto, ki sicer ni njegova last, zasegli, vse okoliščine nesreče pa še preiskujejo.

9 V Šempetru v Savinjski dolini je neznanec z delovišča ukradel premično kemično stranišče.

8 Kranjski policisti so obravnavali sumljivega prodajalca posode, državljana Romunije, in o dogodku seznanili pristojno službo finančne uprave.

7 Na Trški gori so nepridipravi vlomili v zidanico. Lastnik pogreša salamoreznico, suhomesnate dobrote in prenosni računalnik. Škode je za dva tisoč evrov.

6 Mariborski policisti so na analizo poslali dva bankovca za 20 evrov, o katerih sumijo, da sta ponarejena. Unovčena sta bila na enem od bencinskih servisov ob avtocesti Maribor–Murska Sobota.

5 Lastniki njive v Dobruški vasi so prijavili, da so neznanci v zadnjih dveh tednih na njivi izkopali in pobrali okoli 30 kilogramov krompirja.

4 Policisti pa so v Dobruški vasi tudi zasegli pet korit rož, ki so bile ukradene, in jih že vrnili lastnikom.

3 »Prav posebne vrste strokovnjak je bil na obisku krmišča lovske družine Mirna Peč med naseljema Jordankal in Vrhpeč. S tekočino za odvračanje divjadi je polil krmišče in ga tako naredil neuporabnega. Škode je za okoli 700 evrov,« so sporočili iz novomeške uprave.

2 Na okrajnem sodišču v Krškem so obravnavali 61-letnega Avstrijca, ki je pijan (0,93 mg/l) na avtocesti najprej vozil v napačno smer, potem pa »pravilno«, s polžjo hitrostjo 30 kilometrov na uro oviral promet. Za njim se je nabirala kolona, na modro luč in sireno pa se najprej ni odzval. V nekem trenutku se je zaustavil kar na voznem pasu.

1 Na plaži v Žusterni sta moški in ženska zbirala denar in pristopila k obiskovalcu kopališča, ko pa jima denarja ni hotel dati, je moški pljunil proti njemu in ga hotel še udariti s kamnom. Policisti so par izsledili in 20-letnemu državljanu Romunije izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.