Drama v Vatikanu

FOTO: Albanca za volanom BMW-ja ustavili šele streli iz policijske pištole in električni paralizator

R.T.
19. 6. 2022, 16.17
Posodobljeno: 19. 6. 2022, 16.19
Deli članek:

V Vatikanu se je danes odvila filmska drama, ko je voznik z BMW-jem v bližini Trga svetega Petra prebil policijsko zaporo. Začel se je filmski lov.

Profimedia
Italijanska policija je na rimskih ulicah lovila voznika BMW-ja.

Izkazalo se je, da je za volanom BMW-ja sedel 39-letni albanski državljan. Slednji je poskrbel za velik preplah, policijski lov pa se je z območja Vatikana preselil na rimske ulice. Vse skupaj se je dogajalo v času, preden je papež Frančišek na Trgu svetega Petra nagovoril množico.

Albanec je policijsko zaporo prebil na trgu svetega Uficija, ustavili pa so ga nekaj ulic stran na ulici Gregorja VII, pri čemer so bili potrebni tudi streli iz policijske pištole, uperjeni v pnevmatike. Z ubežnikom so se spopadli tako italijanski karabinjeri kot policija, zganili pa so se tudi pripadniki papeške švicarske garde. Policisti so voznika, ko so ga končno ustavili, obvladali s pomočjo električnega paralizatorja.

Profimedia
Italijanska policija je na rimskih ulicah lovila voznika BMW-ja.

Natančen vzrok za dogajanje še ni znan, a naj ne bi bilo povezano s terorizmom. Po poročanju časnika Corriere della Sera naj bi BMW-ja, ko se je sumljivo smukal po eni glavnih prometnic skozi Rim Corso Vittorio, nekaj trenutkov pred dramo opazila tudi policijska patrulja. Domnevajo, da je policijske oči na hrbtu začutil tudi sam, stopil na plin in se pognal proti trgu svetega Uficija. Ko so ga končno aretirali, so ga sprva prepeljali na policijsko postajo, od tam pa v rimsko bolnišnico Svetega duha. Zaenkrat nič ne kaže, da bi bil dogodek povezan s papeževim nagovorom na Trgu svetega Petra.