Pri 50 stopinjah Celzija

4-letna Inez osem ur zaklenjena v razbeljenem vozilu, danes je umrla

R.T.
10. 6. 2022, 15.17
Posodobljeno: 10. 6. 2022, 15.26
Deli članek:

Štiriletno madžarsko deklico so reševalci iz minibusa rešili živo, a je danes umrla v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na Madžarskem poročajo o veliki tragediji, ki se je v torek zgodila v kraju Tomajmonostora nedaleč od madžarskega jezera Tisa. Deklica z imenom Inez je bila v šolskem minibusu zaklenjena celih osem ur, ko pa so jo končno opazili, je bila že nezavestna. Prepeljali so jo v bolnišnico v Debrecenu, kjer so se zdravniki do danes borili za njeno življenje, a so morali končno priznati premoč, deklica je v bolnišnici umrla.

V oči bode dejstvo, da niti voznik minibusa niti vzgojiteljice ali drugi otroci niso opazili, da Inez ni med njimi in da je ob prihodu v tamkajšnji vrtec ostala v vozilu. Kot še poročajo madžarski mediji, se je temperatura v vozilu povzpela do 50 stopinj Celzija. Primer zdaj preiskuje policija, ki je že zaslišala 56-letnega voznika minibusa. 

Ob tem spomnimo na zadnji primer iz Umaga, kjer se je pri 50 stopinjah v avtomobilu kuhala komaj sedemmesečna malčica. Na srečo so pravočasno posredovali gasilci in jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Po poročanju hrvaških medijev sta dete avtomobilu pustila nemška državljana, ki ju zdaj obravnava policija.