nasilna obsedenost

Dvojni femicid v okolici Vicence

R.T
9. 6. 2022, 09.03
Posodobljeno: 9. 6. 2022, 09.35
Deli članek:

Srbsko javnost pretresajo podrobnosti dvojnega femicida, ki se je včeraj zgodil v italijanskem mestu Vicenca. Vse se je odvilo v enem dnevu med nasilnim Zlatanom, njegovim dekletom in bivšo ženo, ki je že nekaj let prebivala v Italiji.

Twiter
Lov se je zaključil šele na mestu, kjer se je pobegli nasilnež sam ustavil in zaključil svoje divjanje.

Začelo se je včeraj sredi dopoldneva, ko je 42-letna Lidija v Vicenci otroke odpeljala v šolo. Med potjo v službo jo je našel njen bivši mož, 44-letni Zlatan V. iz Bosne, in pričel streljati. Med poskusom pobega se je mrtva zgrudila, nasilnež pa je pobegnil.

Pol dneva kasneje je v obsežni iskalni akciji policija s helikopterjem na obvoznici v smeri proti Padovi izsledila osumljenčev avtomobil, v njem pa dve trupli. Kot kaže, je pobegli Zlatan na pot vzel še svoje aktualno dekle, a je ustrelil tudi njo, takoj za tem pa si je sodil še sam. Ni sicer povsem jasno, kakšni so bili pri tem njegovi načrti, saj so policisti v avtu opazili tudi nekaj eksplozivnih naprav, s katerimi je nato imela opravka še posebna enota za deaktivacijo bomb, piše srbski tabloid Blic.

Pri dogodku pa je zaskrbljujoče tudi to, da je imel zdaj mrtvi strelec za seboj zgodovino nasilja, zaradi katerega je njegova bivša žena zanj zahtevala in leta 2019 tudi dosegla prepoved približevanja. O njenih težavah z nekdanjim partnerjem je za lokalni tisk poročal tudi znanec ustreljene Lidije, ki se bivšega moža očitno ni in ni mogla znebiti. Govoril je o več pritožbah in nasilnih incidentih, po enem od njih je morala celo na zdravljenje zaradi razbite lobanje. Kot je pri podobnih primerih pogosto, se zato pojavlja vprašanje, ali ustrezne službe, ki so vedle za strelčeva nasilna nagnenja, ne bi zmogle včerajšnjih dogodkov preprečiti?

Twitter / telegraf.rs
Slika Zlatana V., ki je v enem dnevu končal svoj morilski pohod